Првиот #MKStartupSummit2021

Денес се оддржа првиот #MKStartupSummit2021 – настан посветен на македонскиот стартап еко-систем 🚀

“Заеднички влијаеме” е мотото на првиот Национален Стартап самит. Со цел да изградиме уште посилна стартап заедница, да го зајакнеме претприемачкиот дух во македонското општество и да изградиме глобално успешни стартапи.
Посебно сме среќни што Х Фактор Акцелератор, како прв и единствен бизнис Акцелератор надвор од Скопје, преку својата успешна работа во изминатиот тригодишен период, даде огромен придонес во раздвижување на регионалната стартап сцена.

Благодариме за можноста да ги презентираме нашите досегашни искуства и визијата за периодот кој претстои.

Tags: No tags