НОВОСТИ

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција”која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип.

Втора активност од заедничката кампања "И Стартап е Опција" која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип. Пред професорите и студентите на УГД Штип, Д-р Игор Андреев ги промовираше можностите …

Meeting with leading Baltics startup players !

Велес станува значаен стартап центар! Благодарност до Швајцарската амбасада, што преку SwissEP (Програмата за претприемништво) ни овозможи да учиме од искуствата на Startup Wise Guys акцелераторот од Балтичките земји, како и …

Embassy of Switzerland in North Macedonia

Продолжуваме со заеднички напори да ја развиваме македонската стартап сцена со Embassy of Switzerland in North Macedonia преку SwissEP (Швајцарската програма за претприемништво). Потпишан Договорот за соработка помеѓу XFactorAccelerator и SwissEP …

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА !

Заедничка кампања на Х Фактор Акцелератор и 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип), која ќе финишира со панел дискусија на оваа тема, во рамките на #GlobalEntrepreneurshipWeek2019. Нека им е …

Милан Димитриевски: X Фактор Акцелератор од Велес ќе ја развива стартап сцената надвор од Скопје

X Фактор Акцелератор од Велес е првиот и единствен бизнис акцелератор надвор од Скопје, кој е основан од инвеститори со големо практично искуство во креирање, управување и поддршка на развојот на …

Потпишан Меморандум за соработка со Ректорот на УКЛО-Битола

Потпишан Меморандум за соработка, со Ректорот на УКЛО-Битола, Проф. д-р Сашо Коруновски, со кој се официјализира соработката помеѓу X Фактор Акцелераторот и УКЛО. Целта е да се постигне синергија во обезбедувањето …

Потпишан Договор за соработка со Swiss Entrepreneurship Program

Се проширува мрежата на соработници и поддржувачи на X Фактор Акцелераторот! Потпишан Договор за соработка со Swiss Entrepreneurship Program (SwissEP), имплементиран од Swisscontact, претставуван од Г-дин Jakob Modéer. Заедничка цел е да …

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – програмата

Започнуваме стратегиска соработка со нашите регионални партнери од Битола. Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth - стартап програмата за Пелагонискиот регион - проект координиран од …