fbpx

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth - програмата

Започнуваме стратегиска соработка со нашите регионални партнери од Битола.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth - стартап програмата за Пелагонискиот регион - проект координиран од ПРЕДА Плус фондација и ФИКТ - Факултетот за информатички и комуникациски технологии при Универзитетот “Св. Климент Охридски” Битола.

Заедничка цел е да се раздвижи регионалната стартап сцена преку финансиска и едукативна поддршка на тимови од млади и иновативни претприемачи, кои имаат атрактивни бизнис - идеи со голем потенцијал за раст.

X Factor Accelerator Employouth