Блог

АПЛИЦИРАЈТЕ на повикот на X Фактор Акцелератор, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ВАШИОТ СТАРТАП од 30.000 евра!!!

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА! АПЛИЦИРАЈТЕ на повикот на X Фактор Акцелератор, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ВАШИОТ СТАРТАП од 30.000 евра!!! Обезбедуваме и менторски/тренинг услуги од страна на практичари кои имаат стартувано и водат сопствени бизниси, како и од голема мрежа на домашни и странски експерти во разни области.  Може да аплицираат оформени тимови …

АПЛИЦИРАЈТЕ на повикот на X Фактор Акцелератор, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ВАШИОТ СТАРТАП од 30.000 евра!!! Read More »

ПРЕТВОРЕТЕ ЈА ВАШАТА ИДЕЈА во БИЗНИС, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА од 30.000 евра!!!

ПРЕТВОРЕТЕ ЈА ВАШАТА ИДЕЈА во БИЗНИС, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА од 30.000 евра!!! Обезбедуваме и менторски/тренинг услуги за дефинирање на идејата во бизнис план, вмрежување и можност за презентација пред инвеститори. Може да аплицираат индивидуалци и тимови со иновативни идеи во рана фаза од развојот на идејата. Сите заинтересирани тимови кои работат на …

ПРЕТВОРЕТЕ ЈА ВАШАТА ИДЕЈА во БИЗНИС, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА од 30.000 евра!!! Read More »

И ОД ВЕЛЕС СЕ МОЖЕ !!

Се може(и). И од Велес. И од Битола! Тоа, со своите мотивациски говори го потврдија Благојче, Билјана и Ѓорѓи, зборувајќи за своите успешни приказни. Јосифоски Благојче ни го раскажа патот од излегување од комфорна зона, работејќи во реномирана голема корпорација, до формирање сопствен ИТ стартап Blasoft Solutions, привлекувајќи во фирмата успешни ИТ кадри од Велес …

И ОД ВЕЛЕС СЕ МОЖЕ !! Read More »

Се одржа трибина за поддршка на стартап бизниси

Панел дискусија “И Стартап е опција” – завршен настан од заедничката кампања со УГД-Штип, во рамките на Глобалната недела на претприемништво 2019. Огромна чест е да се биде дел од над 15.000 партнерски организации кои во 170 земји промовираат иновации, креативност и развој на стартап екосистемот, што крајно треба да доведе кон економски раст и …

Се одржа трибина за поддршка на стартап бизниси Read More »

Панел дискусија “И Стартап е опција” – Штип, 19 ноември, 2019 Г

XFactorAccelerator од Велес и ‘Goce Delcev’ University – Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип) преку панел дискусија сo наслов “И Стартап E Oпција” се дел од Global Entrepreneurship Week http://xfacc.mk/?p=1226&preview=trueNorth Macedonia. Огромнна чест е да се биде дел од над 15.000 партнерски организации кои во 170 земји промовираат иновации, креативност и развој на стартап екосистемот, …

Панел дискусија “И Стартап е опција” – Штип, 19 ноември, 2019 Г Read More »

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција”која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип.

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција” која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип. Пред професорите и студентите на УГД Штип, Д-р Игор Андреев ги промовираше можностите за поддршка на иновативни стартап идеи кои ги нуди Х Фактор Акцелератор од Велес, како прв и единствен бизнис акцелератор надвор од Скопје. Кампањата …

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција”која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип. Read More »

Meeting with leading Baltics startup players !

Велес станува значаен стартап центар! Благодарност до Швајцарската амбасада, што преку SwissEP (Програмата за претприемништво) ни овозможи да учиме од искуствата на Startup Wise Guys акцелераторот од Балтичките земји, како и да се дружиме со останатите членови на MKstartups акцелераторските тимови и дел од нивните стартапи.

Embassy of Switzerland in North Macedonia

Продолжуваме со заеднички напори да ја развиваме македонската стартап сцена со Embassy of Switzerland in North Macedonia преку SwissEP (Швајцарската програма за претприемништво). Потпишан Договорот за соработка помеѓу XFactorAccelerator и SwissEP програмата и за следниот четиригодишен период! Со ова стратешко партнерство, ќе им овозможиме на нашите стартап компании да научат од искуствата на млади, но …

Embassy of Switzerland in North Macedonia Read More »

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА !

Заедничка кампања на Х Фактор Акцелератор и ‘Goce Delcev’ University – Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип), која ќе финишира со панел дискусија на оваа тема, во рамките на #GlobalEntrepreneurshipWeek2019. Нека им е со среќа стартот на учебната година на сите студенти на УГД – Штип. Сите студенти кои имаат претприемачка амбиција ќе имаат опција да аплицираат …

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА ! Read More »