fbpx

Блог

Се одржа трибина за поддршка на стартап бизниси

Панел дискусија “И Стартап е опција” – завршен настан од заедничката кампања со УГД-Штип, во рамките на Глобалната недела на претприемништво 2019. Огромна чест е да се биде дел од над 15.000 партнерски организации кои во 170 земји промовираат иновации, креативност и развој на стартап екосистемот, што крајно треба да доведе кон економски раст и …

Се одржа трибина за поддршка на стартап бизниси Read More »

Панел дискусија “И Стартап е опција” – Штип, 19 ноември, 2019 Г

XFactorAccelerator од Велес и ‘Goce Delcev’ University – Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип) преку панел дискусија сo наслов “И Стартап E Oпција” се дел од Global Entrepreneurship Week http://xfacc.mk/?p=1226&preview=trueNorth Macedonia. Огромнна чест е да се биде дел од над 15.000 партнерски организации кои во 170 земји промовираат иновации, креативност и развој на стартап екосистемот, …

Панел дискусија “И Стартап е опција” – Штип, 19 ноември, 2019 Г Read More »

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција”која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип.

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција” која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип. Пред професорите и студентите на УГД Штип, Д-р Игор Андреев ги промовираше можностите за поддршка на иновативни стартап идеи кои ги нуди Х Фактор Акцелератор од Велес, како прв и единствен бизнис акцелератор надвор од Скопје. Кампањата …

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција”која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип. Read More »

Meeting with leading Baltics startup players !

Велес станува значаен стартап центар! Благодарност до Швајцарската амбасада, што преку SwissEP (Програмата за претприемништво) ни овозможи да учиме од искуствата на Startup Wise Guys акцелераторот од Балтичките земји, како и да се дружиме со останатите членови на MKstartups акцелераторските тимови и дел од нивните стартапи.

Embassy of Switzerland in North Macedonia

Продолжуваме со заеднички напори да ја развиваме македонската стартап сцена со Embassy of Switzerland in North Macedonia преку SwissEP (Швајцарската програма за претприемништво). Потпишан Договорот за соработка помеѓу XFactorAccelerator и SwissEP програмата и за следниот четиригодишен период! Со ова стратешко партнерство, ќе им овозможиме на нашите стартап компании да научат од искуствата на млади, но …

Embassy of Switzerland in North Macedonia Read More »

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА !

Заедничка кампања на Х Фактор Акцелератор и ‘Goce Delcev’ University – Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип), која ќе финишира со панел дискусија на оваа тема, во рамките на #GlobalEntrepreneurshipWeek2019. Нека им е со среќа стартот на учебната година на сите студенти на УГД – Штип. Сите студенти кои имаат претприемачка амбиција ќе имаат опција да аплицираат …

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА ! Read More »