fbpx

Блог

Уникатен Opening Meetup настан на велешкиот X Factor Accelerator!

Во НАЈАВА!!! Уникатен Opening Meetup настан на велешкиот X Factor Accelerator! X Factor Accelerator Opening Meetup е уникатен еднодневен настан на кој покрај церемонијалниот дел, со што и официјално ќе се означи стартувањето на првиот инвестициски циклус, ќе се започне и серијалот панел дискусии Бизнис Разговори За Успешен Стартап. Покрај тимот на акцелераторот, кој го сочинуваат претприемачи со големо …

Уникатен Opening Meetup настан на велешкиот X Factor Accelerator! Read More »

Милан Димитриевски: X Фактор Акцелератор од Велес ќе ја развива стартап сцената надвор од Скопје

X Фактор Акцелератор од Велес е првиот и единствен бизнис акцелератор надвор од Скопје, кој е основан од инвеститори со големо практично искуство во креирање, управување и поддршка на развојот на успешни стартап бизниси. Неговата мисија е да го поттикне и регионалното претприемништво преку раздвижување на стартап сцената надвор од главниот град. Седиштето на акцелераторот е …

Милан Димитриевски: X Фактор Акцелератор од Велес ќе ја развива стартап сцената надвор од Скопје Read More »

УГД и „Х фактор акцелератор“ ќе поддржуваат старт-ап компании

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип од јуни 2018 година учествува во проект на ЕУ насловен  „EU4TECH“. Целта на тој проект е да се воспостават првични идеи за поттикнување на научниот кадар и искористување на научниот потенцијал на истражувачите во научните институции кон изработка и воспоставување на односи со стопанството кои ќе резултираат со применети истражувања …

УГД и „Х фактор акцелератор“ ќе поддржуваат старт-ап компании Read More »

Потпишан Меморандум за соработка со Ректорот на УКЛО-Битола

Потпишан Меморандум за соработка, со Ректорот на УКЛО-Битола, Проф. д-р Сашо Коруновски, со кој се официјализира соработката помеѓу X Фактор Акцелераторот и УКЛО. Целта е да се постигне синергија во обезбедувањето поддршка на студентите од УКЛО-Битола и на сите млади луѓе од регионот, кои имаат атрактивни бизнис – идеи и истите да ги развијат во …

Потпишан Меморандум за соработка со Ректорот на УКЛО-Битола Read More »

X Factor Accelerator Employouth

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – програмата

Започнуваме стратегиска соработка со нашите регионални партнери од Битола. Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – стартап програмата за Пелагонискиот регион – проект координиран од ПРЕДА Плус фондација и ФИКТ – Факултетот за информатички и комуникациски технологии при Универзитетот “Св. Климент Охридски” Битола. Заедничка цел е да се раздвижи …

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – програмата Read More »