fbpx

Развиј го твојот бизнис сега!

Икс Фактор Акцелератор ви овозможува финансиска подршка до 100 000 евра  за развој на вашиот “Старт Ап” преку програмата “Растеме Заедно” 

АПЛИЦИРАЈ

4 ЧЕКОРИ ДО ФИНАНСИРАЊЕ:

АПЛИКАЦИЈА

Испратете краток опис на вашата идеја, бизнис модел. Најиновативните апликации и апликациите кои ќе се оценат со најголем потенцијал од страна на Комисија за евалуација на проекти, ќе бидат селектриани во поанатамошната фаза.

РАЗРАБОТКА НА БИЗНИС ИДЕЈА

Сите селектирани апликации ќе треба да ги развијат своите идеи во долга форма на апликација, која ќе преставува своевиден бизнис план и ќе го покаже вистинскио потенцијал на бизнисот.

МЕНТОРСТВО

Сите селектрирани идеи ќе бидат вклучени во предакцелаторска програма каде што ќе можат да стекнат практично знаење и искуство за водење на бизнис.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА

На крај, секој тим ќе треба да ја презентира разработенаата идеја пред Комитет за одобрување инвестиции, кој има за задача да одлучи кои бизнис идеи ќе бидат финансирани и партнери со Икс Фактор Акцелератор.

crna_pozadina_belibukvii_xfactor-removebg-preview
10
+
Апликации
0
менторирани стартапи
0
демо дена
0
презентации
0
инвестиции

нашиот тим

За Нас

Ние сме приватен бизнис Акцелератор поддржан од Светска Банка преку ФИТР, со 600.000 евра кофинансиран грант. Постоиме 2 години и за тоа време сме реализирале две пред акцелераторски програми, на кои во конкуренција на повеќе од 100 апликанти учествувале 30 стартап тимови. Низ програмата се доразвивале нивните иновативни идеи во сите области, вклучително и за иновации на општинските услуги на општините од Вардарскиот Источниот, Скопскиот ирегион, но и пошироко. До овој момент имаме организирано и два Демо денови, од кои едниот онлајн за прв пат во државата и регионот, при што пред Комитетот за одобрување инвестиции и пошироката јавност, своите иновативни идеи ги презентираа 20 стартап тимови. Одлука за инвестирање се донесе во два глобално иновативни стартапи во ИТ и прехрамбената индустрија. На сите стартапи, континуирана менторска поддршка им се обезбедува од огромна мрежа на домашни и странски ментори и експерти во областа на иновациите, развој на нови производи/услуги, маркетинг и продажба, стратегии за раст и сл.

viber_image_2021-01-04_13-31-26

Икс Фактор Акцелератор ви овозможува финансиска подршка до 100 000 евра  за развој на вашиот “Старт Ап” преку програмата “Растеме Заедно “

Успешни Приказни

Преку програмата Заедно Растеме до сега се реализирани 2 инвестиции во износ од 200.000 евра во високо иновативни идеи, од сосема различни сектори, еве што тие кажаа за нас:

“Нашето искуство со менаџерскиот тим на Х Фактор Акцелератор беше од особена важност за раст на нашиот старт-ап. Не само што ја придвиживме нашата идеја напред, туку дојдовме до трајни пријателства и проширени мрежи кои ќе продолжат да растат и во иднина.”

Софија Дацева
CEO, Matrioshka DOOEL SKOPJE
“Акцелераторот ни помогна да се фокусираме на процесот на развој на клиенти и брз излез на нови пазари. Го препорачувам за сите стартапи на кои што им е потребна експертска и финансиска поддршка за профитабилен и брзорастечки бизнис.”

Душко Муртовски,​
CTO, Vision Dynamix

Аплицирај и биди дел од икс фактор аксцелератор

финансии за вашиот бизнис сега

Претставете го вашиот бизнис и добијте поддршка до 100.000 евра за брза комерцијализација на истиот


Аплицирај

Shopping Basket