June
May

УГД и „Х фактор акцелератор“ ќе поддржуваат старт-ап компании

Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип од јуни 2018 година учествува во проект на ЕУ насловен  „EU4TECH“. Целта на тој проект е да се воспостават првични идеи за поттикнување на научниот кадар и искористување на научниот потенцијал на истражувачите во на ...

April
Потпишан Меморандум за соработка со Ректорот на УКЛО-Битола cover

Потпишан Меморандум за соработка со Ректорот на УКЛО-Битола

Потпишан Меморандум за соработка, со Ректорот на УКЛО-Битола, Проф. д-р Сашо Коруновски, со кој се официјализира соработката помеѓу X Фактор Акцелераторот и УКЛО. Целта е да се постигне синергија во обезбедувањето поддршка на студентите од УКЛО-Битола и н ...

January
Потпишан Договор за соработка со Swiss Entrepreneurship Program cover

Потпишан Договор за соработка со Swiss Entrepreneurship Program

Се проширува мрежата на соработници и поддржувачи на X Фактор Акцелераторот! Потпишан Договор за соработка со Swiss Entrepreneurship Program (SwissEP), имплементиран од Swisscontact, претставуван од Г-дин Jakob Modéer. Заедничка цел е да изградиме силен ...

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – програмата

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – програмата

Започнуваме стратегиска соработка со нашите регионални партнери од Битола. Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth - стартап програмата за Пелагонискиот регион - проект координиран од ПРЕДА Плус фондација и ФИКТ ...