November
10

Се одржа трибина за поддршка на стартап бизниси

Панел дискусија "И Стартап е опција" - завршен настан од заедничката кампања со УГД-Штип, во рамките на Глобалната недела на претприемништво 2019. Огромна чест е да се биде дел од над 15.000 партнерски организации кои во 170 земји промовираат иновац ...

11

Панел дискусија “И Стартап е опција” – Штип, 19 ноември, 2019 Г

XFactorAccelerator од Велес и 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип) преку панел дискусија сo наслов "И Стартап E Oпција" се дел од Global Entrepreneurship Week http://xfacc.mk/?p=1226&preview=trueNorth Macedonia. Огр ...

12

Втора активност од заедничката кампања “И Стартап е Опција”која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип.

Втора активност од заедничката кампања "И Стартап е Опција" која се реализира во заедничка соработка со УГД Штип. Пред професорите и студентите на УГД Штип, Д-р Игор Андреев ги промовираше можностите за поддршка на иновативни стартап идеи кои ги ...

13

Meeting with leading Baltics startup players !

Велес станува значаен стартап центар! Благодарност до Швајцарската амбасада, што преку SwissEP (Програмата за претприемништво) ни овозможи да учиме од искуствата на Startup Wise Guys акцелераторот од Балтичките земји, како и да се дружиме со останат ...

14

Embassy of Switzerland in North Macedonia

Продолжуваме со заеднички напори да ја развиваме македонската стартап сцена со Embassy of Switzerland in North Macedonia преку SwissEP (Швајцарската програма за претприемништво). Потпишан Договорот за соработка помеѓу XFactorAccelerator и SwissEP про ...

October
15

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА !

Заедничка кампања на Х Фактор Акцелератор и 'Goce Delcev' University - Stip (Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип), која ќе финишира со панел дискусија на оваа тема, во рамките на #GlobalEntrepreneurshipWeek2019. Нека им е со среќа стартот на у ...

September
Уникатен Opening Meetup настан на велешкиот X Factor Accelerator

Уникатен Opening Meetup настан на велешкиот X Factor Accelerator!

Во НАЈАВА!!! Уникатен Opening Meetup настан на велешкиот X Factor Accelerator! X Factor Accelerator Opening Meetup е уникатен еднодневен настан на кој покрај церемонијалниот дел, со што и официјално ќе се означи стартувањето на првиот ...

July