Dusko Murtovski Testimonial

Преку X Фактор Акцелератор до инвестиција од 100.000 евра – интервју со Душко Муртовски од Vision Dynamix

Vision Dynamix е софтверска компанија формирана со цел за развој на платформа за 3Д мапирање во реално време. Компанијата беше дел од програмата на X Factor Accelerator и беше изберена како исклучително атрактивна и иновативна бизнис – идеја која до ...

Sofija Daceva Testimonial

Преку X Фактор Акцелератор до инвестиција од 100.000 евра – интервју со Софија Дацева од Матриошка

Вие бевте дел од програмата на X Factor Accelerator и сте еден од двата стартапи кои добија инвестиција. Кажете ни нешто повеќе за вашата компанија. Матриошка претставува старт-ап компанија која специјализира во развој на иновативни технолошки пр ...

1

Инвестициски предизвици во услови на глобална криза | X Фактор Акцелератор

Вебинар на кој ќе се дискутира за предизвиците со кои се соочуваат инвеститорите во услови на невидена глобална криза која се заканува да предизвика сериозна економска рецесија во светски рамки.На настанот ќе се споделат искуства за тоа дали кризите ...

2

X Фактор Акцелератор инвестира 200.000 евра во стартап кој прави сладолед од вино и стартап за прецизно 3Д мапирање!

На 01 jули X Фактор Акцелераторот од Велес го прослави првиот роденден, што е повод да поразговараме со извршниот директор Милан Димитриевски.   Разговараше – Верица Јорданова Г-н Димитриевски, како би ги сумирале резултатите од сра ...

3

Медиумите за ПРВИОТ ОРГАНИЗИРАН ОНЛАЈН ДЕМО ДЕН КАЈ НАС кој докажува дека “ И од Велес се може”

Проектот и од „Велес се може”, кој го имплементираат заеднички Фондацијата ПРЕДА Плус од Битола и X – Factor Accelerator од Велес, време на COVID-19 кризата, го користеа мошне конструктивно и со полна пареа.  Така деновиве за прв пат во Македони ...

4

X Фактор Акцелератор од Велес и Преда Плус од Битола го организираат првиот онлајн Демо Ден во земјава!

За прв пат во земјава, на 28.04.2020 година (вторник) ќе се одржи Демо Ден во онлајн – формат, како финален настан на заедничката пред – акцелераторска програма на X Фактор Акцелератор од Велес и Преда Плус од Битола. На овој уникатен ...

6

Старт на пред – акцелераторска програма на X Фактор Акцелератор и PREDA Plus Foundation!!!

Старт на серијата работилници и менторска поддршка на селектираните бизнис - идеи во заедничката пред - акцелераторска програма на X Фактор Акцелератор и PREDA Plus Foundation!!! Одлични идеи, прекрасна атмосфера и силна мотивациска и претприем ...

7

АПЛИЦИРАЈТЕ на повикот на X Фактор Акцелератор, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ВАШИОТ СТАРТАП од 30.000 евра!!!

И СТАРТАП Е ОПЦИЈА! АПЛИЦИРАЈТЕ на повикот на X Фактор Акцелератор, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ВАШИОТ СТАРТАП од 30.000 евра!!! Обезбедуваме и менторски/тренинг услуги од страна на практичари кои имаат стартувано и водат сопствени бизниси ...

8

ПРЕТВОРЕТЕ ЈА ВАШАТА ИДЕЈА во БИЗНИС, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА од 30.000 евра!!!

ПРЕТВОРЕТЕ ЈА ВАШАТА ИДЕЈА во БИЗНИС, со можност и за ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА од 30.000 евра!!! Обезбедуваме и менторски/тренинг услуги за дефинирање на идејата во бизнис план, вмрежување и можност за презентација пред инвеститори. Може да аплицираат ин ...