Embassy of Switzerland in North Macedonia

Продолжуваме со заеднички напори да ја развиваме македонската стартап сцена со Embassy of Switzerland in North Macedonia преку SwissEP (Швајцарската програма за претприемништво).

Потпишан Договорот за соработка помеѓу XFactorAccelerator и SwissEP програмата и за следниот четиригодишен период!

Со ова стратешко партнерство, ќе им овозможиме на нашите стартап компании да научат од искуствата на млади, но веќе искусни претприемачи од развиените земји!

Поддршката од Embassy of Switzerland in North Macedonia е исклучително важна за XFactorAccelerator од Велес и за сите чинители кои придонесуваат за развојот на стартап екосистемот во државата!

Tags: No tags