February
X-factor-accelerator-investment-program

Х Фактор Акцелератор ја најавува својата нова Инвестициска програма и инвестиции до 100.000 Евра

Најактивниот акцелератор во Македонија Х Фактор Акцелератор ја најавува својата нова Инвестициска програма и инвестиции до 100.000 Евра во стартап фирми и дополнителна техничка поддршка, менторство и пристап до компании.

January
Screenshot_1-3

КАЛИНА ТРАЈАНОСКА И АЛЕКСАНДАР АЦКОВСКИ: СО НАШАТА ПЛАТФОРМА COACH ЌЕ ГО РЕВОЛУЦИОНИЗИРАМЕ НАЧИНОТ НА ОБУКИ ВО КОМПАНИИТЕ

„Главниот проблем кој го решаваме е тоа што компаниите ги третираат обуките како еднократен настан и сметаат дека по завршената обука вработениот со добиеното знаење ќе располага засекогаш. Но, реалноста е сосема различна – нашиот мозок не е нап ...

November
252645914_1646938252143129_2573792306175225451_n-1

Продуктивна средба со Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Коста Петров во нашите простории во Велес.

Bо просториите на Х Фактор Акцелератор во Велес се одржа работна средба на Директорот на ФИТР Коста Петров со тимот на акцелераторот. На средбата, Директорот беше запознат со тековните активности при што фокусот се стави на претстојните инвестиц ...

July
Софија-Дацева-главна

СОФИЈА ДАЦЕВА: КОМПАНИЈА СО ПРОИЗВОД ШТО НАВИСТИНА МОЖЕ ДА ВЕ „ОПИЕ“ СО НЕГОВАТА УБАВИНА

Интервју со Капитал.мк ; Софија Дацева, основач на Матриошка, творец на сладолед од вино Неодамна, за време на одржувањето на првиот Стартап Самит во Македонија се запознавме со Софија Дацева, млад претприемач и основач на стартапот Матрио ...

June
Screenshot_3

Демо Ден на Х Фактор Акцелератор

Одличен настан за презентација на 12 исклучително атрактивни стартап идеи и тимови пред членовите на Комитетот за одобрување инвестиции во рамките на третиот инвестициски циклус .#demoday#zednorasteme#xfactoraccelerator#startupmacedonia ...

May
192208351_10157655540777041_3966215548830417583_n

Првиот #MKStartupSummit2021

Денес се оддржа првиот #MKStartupSummit2021 - настан посветен на македонскиот стартап еко-систем 🚀 "Заеднички влијаеме" е мотото на првиот Национален Стартап самит. Со цел да изградиме уште посилна стартап заедница, да го зајакнеме претприемачкио ...

185984689_3911418292305389_2361750837215162210_n

Вмрежување на тимот на Vision Dynamix со претставници на значајни регионални чинители

Континуирано обезбедуваме стратегиска поддршка за раст на стартапите од нашето инвестициско портфолио. Вмрежување на тимот на Vision Dynamix со претставници на значајни регионални чинители: Vitosha Venture Partners LAUNCHub Ventures The Recursiv ...

185912876_10159757626149701_122478437990318508_n

Учество на Х Фактор Акцелератор на вебинарот организиран од Асоцијацијата за едукација Младиинфо Интернационал во рамки на проектот Зошто не јас? 2.0Тема: Како да започнете сопствен бизнис?

Можности за користење јавни фондови и акцелераторски програми за стартапи. На вебинарот се дискутираше за достапните можности за младите за започнување и унапредување нивните бизниси од перспективата на државните институции и бизнис акцелераторите о ...

March
Dusko Murtovski Testimonial

Преку X Фактор Акцелератор до инвестиција од 100.000 евра – интервју со Душко Муртовски од Vision Dynamix

Vision Dynamix е софтверска компанија формирана со цел за развој на платформа за 3Д мапирање во реално време. Компанијата беше дел од програмата на X Factor Accelerator и беше изберена како исклучително атрактивна и иновативна бизнис – идеја која до ...

Sofija Daceva Testimonial

Преку X Фактор Акцелератор до инвестиција од 100.000 евра – интервју со Софија Дацева од Матриошка

Вие бевте дел од програмата на X Factor Accelerator и сте еден од двата стартапи кои добија инвестиција. Кажете ни нешто повеќе за вашата компанија. Матриошка претставува старт-ап компанија која специјализира во развој на иновативни технолошки пр ...

February
Milan Dimitrievski FOUNDER

Интервју со Милан Димитриевски за новата Инвестициска програма на Х Фактор Акцелератор

X Factor Accelerator ја отвори новата Инвестициска програма и инвестиции до 100.000 Евра во стартап фирми. Покрај моменталната ситуација со Ковид-19 кризата, дали мислите дека тоа ќе има влијание врз храброста за започнување нов бизнис или напротив, ...