Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – програмата

Започнуваме стратегиска соработка со нашите регионални партнери од Битола.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу X Фактор Акцелератор од Велес и Employouth – стартап програмата за Пелагонискиот регион – проект координиран од ПРЕДА Плус фондација и ФИКТ – Факултетот за информатички и комуникациски технологии при Универзитетот “Св. Климент Охридски” Битола.

Заедничка цел е да се раздвижи регионалната стартап сцена преку финансиска и едукативна поддршка на тимови од млади и иновативни претприемачи, кои имаат атрактивни бизнис – идеи со голем потенцијал за раст.

X Factor Accelerator Employouth

Tags: No tags